Håndelavet  

                                               -  en kreds af kunsthåndværkere

 

08 Karin Nørbæk Louw
Op PR Historie Vejviser


TEXTILGÅRDEN – butikken med ”Alt i Uld”

for dig, der strikker, spinder, filter, væver, fremstiller papir eller har lyst til et hyggeligt gårdbesøg for at se vores dyr.

Siden jeg i 1986 købte min første angorakanin, er bedriften løbende blevet udvidet med flere forskellige dyr. For tiden består besætningen af ca. 14 får (gotlænder, merino/finuld, jakobsfår og spelsau/finuld), 6 mørke mohairgeder samt angorakaniner.

Ud over at danne basis for de fleste af de varer, vi har i butikken, beriger dyrene vores hverdag med mange sjove oplevelser og et meningsfyldt udeliv, til glæde for både krop og sjæl.

Sammen med et udvalg af importerede udenlandske fibre (alpaca-, lama- og kameluld, kashmir mm), er det således vores egne dyr, der forsyner butikken med det store sortiment af varer. På den måde kan vi, enten direkte eller på bestilling, opfylde så at sige alle ønsker om materialer til tekstile formål:

    -    Råuld, karteflor (krydskartet uld i flere kvaliteter og farver, hhv. tops i mere end 40 farver), troldekrøl og nålefilt.

    -    13 forskellige garner til strik og væv, bl.a. den eftertragtede angoramix, samt den mørke mohair og kidmohair. Desuden plantefarver jeg en del af garnerne.

    -    Lammeskind, mohairskind (både langhårede samt korthårede og vaskbare) samt strikvarer.

    -    Vegetabilske fibre til effekt i spind og filt, samt til papirmageri, f.eks hør, bomuld, ramie og hamp.

    -    Spinde- og filteredskaber så som karter, kartemaskine, filtenåle, håndtene samt et udvalg af brugte, gode spinderokke. Uldsæbe samt lanolin.

Som det fremgår producerer vi primært får og geder på grund af ulden; men hvert efterår og vinter sender vi et antal overskydende lam på slagteri og har i den periode en mindre produktion af velsmagende lammekød.

Udenfor slagtesæsonen har vi som regel også et mindre lager af udskåret kød og hjemmelavede lammespegepølser på dybfrost.

Med venlig hilsen - Karin Nørbæk Louw

Senest opdateret:  06. oktober 2019