Håndelavet  

                                               -  en kreds af kunsthåndværkere

 

09 Michael Nørbæk Louw Nielsen
Op PR Historie Vejviser


Lidt om mig og mine håndværk.

Jeg begyndte min kreative ”løbebane” i 1984 på baggrund af en lang række rejser i Norge og Sverige.

Jeg tilbragte bl.a. nogle somre i Dalarne og fik dér for alvor øjnene op for den mangfoldighed og opfindsomhed, der kendetegner den skandinaviske kulturhistorie og husflid.

Det var især brugen af træ til så at sige alle formål indenfor almuehåndværk og arkitektur der fascinerede mig.

I starten arbejdede jeg mest med näversløjd (husgeråd og redskaber fremstillet af birkebark), men i 1990 begyndte jeg også at lave knive, i starten kun på hobbybasis.

Fra slutningen af 90’erene har jeg arbejdet målrettet med at forbedre håndværket, bl.a. gennem kurser i Norge indenfor avanceret skedesyning og pauting (læderdekoration).

Min knivproduktion er således tydelig præget af den nordiske (især norske) tradition, d.v.s. en solid og relativ enkel brugskniv med en kort håndsmedet klinge, skaft af en lys nordisk træsort og en dekoret skede af naturfarvet rårandslæder.

Mit lager af færdige knive er sjældent ret stort, da de fleste bliver lavet som bestillingsarbejder i samarbejde med køberen, som kommer med ønsker og ideer til knivens design.

Prisen varierer meget afhængig af klingens kvalitet (jeg smeder ikke selv) og hvilke materialer man ønsker anvendt i skaftet.

Der må påregnes 2-3 måneders leveringstid på en individuelt tilpasset kniv. Jeg laver også kurser, foredrag og restaurerer gamle knive. Du er altid velkommen til at kontakte mig hvad enten det drejer sig om en bestilling, et kursus, et uforbindende tilbud eller blot et godt råd.

Med venlig hilsen – Michael Nørbæk Nielsen

Senest opdateret:  06. oktober 2019