Håndelavet  

                                               -  en kreds af kunsthåndværkere

 

16 Bolette Bæk
Op PR Historie Vejviser


Honning / biavl

Det kræver ro og fordybelse at stå med øjne, ører og næse tæt på en bifamilie. Bierne bevæger sig rundt på tavlerne. Hver familie har sit tempo og temperament. Biernes summen fortæller om humøret i bistadet netop i dag. Duften af voks, pollen, propolis og honning stiger op, når bistadet åbnes. Hver bifamilie har sin egen duft. Min opgave er at lære biernes sprog at kende og handle ud fra det. Min drivkraft er glæden ved og forundringen over biernes fantastiske verden.

Min bigård ligger i et gammelt villakvarter i Kalundborg. Bierne har ligesom biavleren udsigt over Kalundborg fjord. Bierne bor godt her.

Jeg startede som biavler i 2002 med stor inspiration fra min far. Min far havde bier, da jeg var barn. Jeg var dybt fascineret af bierne, og jeg var og er stadig glad for honning. Det var en stor glæde for mig og min far, at jeg kunne bruge noget af hans materiel. Bl.a. halmkube og skrællegaffel. Jeg kunne bruge den rest vokstavler, han havde gemt i over 40 år.

Biavl er et meget gammelt håndværk i nær kontakt med årets gang i naturen. Det er en god fornemmelse at vide, at jeg som biavler er med til at bære en gammel tradition videre.

 Bolette Bæk

September 2019

Fra bier til honning.

Honning inspirerer til fremstilling af diverse specialiteter såsom honning med chili, hvidløg, ingefær og meget andet.

En flittig arbejder tungt lastet med tykke pollenbukser.

Senest opdateret:  06. oktober 2019