Håndelavet  

                                               -  en kreds af kunsthåndværkere

 

Historie
Op PR Historie Vejviser Udstillerliste 2018


Håndelavets historie

Håndelavet afholdte sin første udstilling i december 1980 og blev startet af fem piger der ønskede at lave en kreativ udstilling med håndarbejde af høj kvalitet, til inspiration for alle interesserede i Vestsjælland. De fem dannede en komité, der hvert år, den første weekend i december, skulle arrangere en udstilling på Høng Efterskole. Håndelavets logo blev også designet af de fem piger, det store H med tandhjulet uden om, som symboliserer ”håndens arbejde der holder hjulene i gang”.

De første år blev der ikke annonceret, men kendskabet til Håndelavet gik fra mund til mund. Nogle hørte om udstillingen og henvendte sig selv, andre blev opfordret af komitéen eller andre udstillere. For at bevare udstillingens kvalitet, fik nye udstillere bedømt deres arbejder af komitéen.

Håndelavet er ikke nogen forening og har derfor ingen vedtægter eller regnskaber. Deltagerne udstiller deres arbejder som enkelt personer.

11 år senere ønskede komitéen at afvikle Håndelavet, men der var en kreds af udstillere som havde lyst til at fortsætte og der blev dannet en ny komité. Udstillingen flyttede til Høng Privatskoles gymnastiksal, første gang i december 1992.

Efter 5 år der syntes pladsen for trang og man indgik i 1997 en aftale med Kragerup Gods om at benytte den gamle hestestald og en anden stald, til udstilling.  Med Kragerup Gods smukke og romantiske omgivelser som ramme, afholdt Håndelavet i 7 år sin udstilling her. Det blev en såvel kreativ som publikumsmæssig succes. Adskillige nye dygtige håndværkere kom til og besøgsantallet voksede til det firedobbelte.

Ud fra et ønske om igen at få mere samlet plads, indledte man i 2004 forhandling med Landbrugsskolen i Høng om at flytte der til. Det lykkedes dog ikke i første omgang, hvorfor udstillingen i 2004  igen kom til at foregå på Høng Privatskole.

Men i foråret 2005 faldt tingene heldigvis på plads og derfor kom Håndelavets stort anlagte 25 års jubilæumsudstilling til at foregå i Landbrugsskolens sportshal, hvor der var masser af samlet plads til de hen ved 30 kreative udstillere, som således kom til at fejre Håndelavets ”sølvbryllup” sammen med et talstærkt og veloplagt publikum.

Og vi er så heldige at vi nu har fået en fast aftale med Landbrugsskolen, som vi selvfølgelig håber kan holde i en årrække. Det er nu engang bedst for både publikum og udstillere, at det foregår i nogle vante rammer.

Vi glæder os således til at byde rigtig mange besøgende velkommen på Landbrugsskolen i Høng.

Senest opdateret:  25. september 2017