Håndelavet  

                                               -  en kreds af kunsthåndværkere

 

Kamma Rasmussen
Op PR Historie Vejviser


Honning / biavl

Min mand og jeg begyndte som biavlere i 2011, da vi gik på efterløn. Det var min mand, der fik ideen til at gå igang med denne hobby, fordi hans far havde bier i en del år. Vi har begge hjulpet hans forældre i forbindelse med slyngning.

Men jeg fandt det også meget spændende at etablere en  lille bigård i vores villahave, der ligger tæt på mange andre haver og lige ned til en mose i Kalundborg. Yderligere er der marker i en tilpas afstand, så det er et rigtig godt sted for bierne.

Det var en meget interessant verden, vi der fik indblik i, for biernes verden er fantastisk. Bi-familierne er forskellige, og vi skal lære at forstå, hvad der sker i deres huse. Oplevelserne skifter fra år til år og fra bifamilie til bifamilie. Det er meget spændende. Vores bier har overvintret fint, haft det godt og leveret meget honning til os, så jeg tror, at både vi og bierne er tilfredse med forholdene. Vi er begge medlemmer af Nordvestsjællands Biavlerforening, og kommer ofte i foreningen i Svebølle, hvor vi har lært rigtig meget om biavl.

Vi skræller og slynger og sier

Honningen tappes og vejes

Bistader i haven

Senest opdateret:  25. september 2017