Håndelavet  

                                               -  en kreds af kunsthåndværkere

 

PR
Op PR Historie Vejviser Udstillerliste 2021


Se billeder fra udstillingen  2019  2018  2011  2010 

Pressemeddelelse    Se 2021

Om Håndelavets årlige udstillinger.

Som det fremgår af hjemmesidens historiske afsnit, så har Håndelavet en lang tradition og historie at se tilbage på -  i år er det   40. gang i én ubrudt række, at vi slår dørene op for årets udstilling.

Håndelavet er ikke en forening i traditionel forstand, men derimod en løst organiseret  kunsthåndværkersammenslutning, som har det ene formål at vi årligt mødes og udstiller vores produkter. Af samme grund har vi heller ikke nogen egentlige vedtægter eller fast kontingent.

Selv om udstillingen altid foregår i november måned, er den ikke lagt op som et julemarked! Dels fordi der er så mange af dem i forvejen, dels fordi vi, som nævnt, er en flok individualister, hvoraf en stor del slet ikke arbejder med jule relaterede produkter. 

Vi arbejder meget målbevidst ud fra de tre kriterier, Kvalitet  / Tradition / Fornyelse. Lad mig uddybe dette lidt mere.

Til at samle trådene op til hvert års udstilling har vi en komité, som pt. tæller seks personer. De prøver efter bedste evne at koordinere planlægningen, stå for det praktiske arbejde, og så er det den samlede komité der vurderer kvaliteten af en evt. ny udstillers produkter. Denne vurdering har naturligvis også noget med de to andre kriterier at gøre. Er det en varetype, som vi har (nok af) i forvejen, udgør den en eller anden form for fornyelse af traditionen eller er det noget nyt, som vi ikke har for tiden eller aldrig før har haft med?

Kriteriet om tradition eller kontinuitet er også vigtigt at håndhæve. Dels signalerer det  nogle trygge rammer, som både vi og kunderne kan lide, dels fordi mange af os har en kreds af "stamkunder", som kommer trofast år efter år, for lige at se hvad denne eller hin udstiller har med af nyheder fra det forløbne år.

Til de øvrige traditioner skal selvfølgelig også nævnes ”Caféen” som styres af Anne, - med masser af gode og prisbillige lækkerier. Og så vores lotteri, vi har gratis adgang og hver besøgende får udleveret en nummereret adgangsbillet, Hver hele time trækkes der så lod om en eller to præmier, som er sponsoreret af den samlede kreds af udstillere.

Så vidt traditionerne, men på en rigtig Håndelavet-udstilling skal der også være noget nyt og spændende at opleve. Vi satser derfor stærkt på hvert år at præsentere nogle nye ansigter og nye produkter. Dette kan lade sig gøre fordi der jævnligt er nogle få af de faste udstillere, som enten "sidder over et år", eller på anden måde har fået forfald. Gæsteudstillere hentes som oftest fra den lange venteliste af personer, som gennem årene har søgt om at komme med og hvis produkter vi derfor allerede har vurderet og fundet i orden.

Som nævnt håndhæves kravet om håndværksmæssig kvalitet ret strengt, hvorfor det selvsagt heller ikke er helt let at blive fast medlem af Håndelavet. Man er dog altid mere end velkommen til at kontakte os desangående. Vi lover ikke noget på forhånd, men man kan være helt sikker på at ens ting bliver nøje vurderet af hele seks personer, hver med sin stil og smag for godt kunsthåndværk.

Senest opdateret:  22. september 2021