Bente Pedersen

Akvareller

Akvarellens stemning hentes fra naturens nuancerede farvespil gennem lyset fra himlen til landskabet.
Se mere på www.bentesakvarel.dk

Akvarel udstilling, Håndelavet
Akvarel af Lunde, i folkemunde kaldet søpapegøje

Jeg bor i Roskilde og har malet akvarel siden begyndelsen af 1990’erne.
Akvarellen følger og har fulgt mig i min hverdag, i fritiden og på ferier. Jeg ser motiver på min vej nær og fjernt, ude og hjemme. Det er mest naturen og dens farvespil, som giver inspiration. Mit kamera er min følgesvend. Det bliver brugt flittigt til at fastholde, det vi ser og oplever. Hjemme bliver mine mange fotografier stykket sammen og giver inspiration til et motiv eller et farvespil.
Gennem tiden har jeg været inspireret af blomster og dyr og for tiden er det landskaber fra ture til bl.a. Australien, Fæøerne og Lofoten, Sverige, sejlture på Roskilde Fjord, ture på Skagen og andre dele af Danmark.
Akvarellens stemning hentes fra naturens nuancerede farvespil gennem lyset fra himlen til landskabet- en stemning med dramatik og farveskifte. Også årstidernes omskiftelige farver fra forårets lysegrønne palet til vinterens gråtoner er inspirerende.
Motivet males kontrastfyldt med stærke farver, meget vand og med så få farver som muligt på paletten. Tekstur i papiret, brug af flere forskellige virkemidler og øje for balancen i motivet skaber effektfulde værker, hvor akvarellen får et let, gennemskinneligt, luftigt og stemningsfyldt udtryk.
Se også www.bentesakvarel.dk

Akvarel visende udsigt over vand holdt i blålige toner