Pressemeddelse 2022

Håndelavets Juleudstilling 2022
Lørdag d. 12. og søndag d. 13. november kl. 10-16
Landbrugsskolen Sjælland, Finderupvej 8, 4270 Høng

I år er det 17. gang at Landbrugsskolens store hal danner en perfekt ramme om Håndelavets juleudstilling
Selv om vi gennem årene har oplevet forskellige ”benspænd”, så har vi, i mere end 40 år, formået at afholde vores traditionsrige udstilling med (næsten) alt, hvad hjertet kan begære til, at du kan forkæle både dig selv og ”begave” dem, du holder af.

Denne gang bliver vi næsten 40 udstillere, som præsenterer de ting som vi har produceret i det forgangne år. Som sædvanlig har alle udfoldet deres mest kreative talenter og glæder sig til at vise og sælge et stort udvalg af unikt kunsthåndværk.
Det er langt hen ad vejen lykkedes at holde sammen på ”tropperne” og samtidig bevare udstillingens krav om kvalitet og tradition – det er vi stolte af.
Ligeså med cafeen og så vores store lotteri, ikke at forglemme. Ved indgangen får hver besøgende udleveret en gratis adgangsbillet og hver hele time trækker vi lod om en eller flere flotte præmier, som alle er sponsoreret af de enkelte udstillere.

Selvfølgelig har der over tid været en vis udskiftning,og hvert år er nye spændende udstillere dukket op og på den måde givet Håndelavet sit ”tredje ben”, som hedder fornyelse.
I år kan vi således præsentere en halv snes gæsteudstillere, som bl.a. stiller op med så forskellige ting, som lækker chokolade, brændte mandler, keramiske skulpturer, filt i 3-D former, papirklip med saks, vævning, sjove syede nisser og meget mere. Det vil føre for vidt at beskrive hver enkelt indgående her, og kunsthåndværk skal jo også hellere ses end beskrives, så kom og vær med til at give vores nye udstillere en varm velkomst.

Hvis du på forhånd vil læse mere om os, så klik ind på vores hjemmeside www.haandelavet.dk
eller følg os på facebook: https://www.facebook.com/haandelavet.
– men først og fremmest glæder vi os til at byde jer alle, nye såvel som ”stamkunder”, velkommen til hyggeligt samvær og kreativ inspiration til årets julegaveindkøb.

Der er som sædvanlig gratis adgang og parkering.

På Håndelavets vegne
Michael Nørbæk Louw Nielsen

Håndelavets historie

Startet i 1980

Håndelavet afholdte sin første udstilling i december 1980 og blev startet af fem piger der ønskede at lave en kreativ udstilling med håndarbejde af høj kvalitet, til inspiration for alle interesserede i Vestsjælland. De fem dannede en komité, der hvert år, den første weekend i december, skulle arrangere en udstilling på Høng Efterskole. Håndelavets logo blev også designet af de fem piger, det store H med tandhjulet uden om, som symboliserer ”håndens arbejde der holder hjulene i gang”.

De første år blev der ikke annonceret, men kendskabet til Håndelavet gik fra mund til mund. Nogle hørte om udstillingen og henvendte sig selv, andre blev opfordret af komitéen eller andre udstillere. For at bevare udstillingens kvalitet, fik nye udstillere bedømt deres arbejder af komitéen.

Håndelavet er ikke nogen forening og har derfor ingen vedtægter eller regnskaber. Deltagerne udstiller deres arbejder som enkelt personer.

11 år senere ønskede komitéen at afvikle Håndelavet, men der var en kreds af udstillere som havde lyst til at fortsætte og der blev dannet en ny komité. Udstillingen flyttede til Høng Privatskoles gymnastiksal, første gang i december 1992.

Efter 5 år der syntes pladsen for trang og man indgik i 1997 en aftale med Kragerup Gods om at benytte den gamle hestestald og en anden stald, til udstilling.  Med Kragerup Gods smukke og romantiske omgivelser som ramme, afholdt Håndelavet i 7 år sin udstilling her. Det blev en såvel kreativ som publikumsmæssig succes. Adskillige nye dygtige håndværkere kom til og besøgsantallet voksede til det firedobbelte.

Ud fra et ønske om igen at få mere samlet plads, indledte man i 2004 forhandling med Landbrugsskolen i Høng om at flytte der til. Det lykkedes dog ikke i første omgang, hvorfor udstillingen i 2004  igen kom til at foregå på Høng Privatskole.

Men i foråret 2005 faldt tingene heldigvis på plads og derfor kom Håndelavets stort anlagte 25 års jubilæumsudstilling til at foregå i Landbrugsskolens sportshal, hvor der var masser af samlet plads til de hen ved 30 kreative udstillere, som således kom til at fejre Håndelavets ”sølvbryllup” sammen med et talstærkt og veloplagt publikum.

Og vi er så heldige at vi nu har fået en fast aftale med Landbrugsskolen, som vi selvfølgelig håber kan holde i en årrække. Det er nu engang bedst for både publikum og udstillere, at det foregår i nogle vante rammer.

Vi glæder os således til at byde rigtig mange besøgende velkommen på Landbrugsskolen i Høng.