Fotogruppen Argus

Fotogruppen Argus er en gruppe af individuelle kreative fotografer, der er bosiddende på Vestsjælland. Gruppen er stiftet i 2014, af fotograferne Teddy Pedersen, Eskebjerg og John A. Olsen, Raklev.

Vi har startet gruppen, for at inspirere og provokere hinanden til at fremstille billeder af høj kvalitet, både teknisk og kreativt. Formålet er endvidere at vise et større publikum, nogle af de højdepunkter som vi har prøvet at fastholde.

Håndelavets udstilling, Fotogruppen Argus logo

Hvad betyder navnet Argus?

I den græske mytologi var Argus en kæmpe med hundrede øjne, som aldrig var lukket på én gang. Navnet Argus er siden gået ind i mange sprog som betegnelse for et altseende væsen med et meget skarpt blik.

Fotogruppen Argus på Sociale medier

Du kan finde Fotogruppen Argus på Facebook og Instagram

Derudover kan du finde os på vores hjemmeside. Her kan du også se et udvalg af vores billeder.

https://www.fotogruppen-argus.dk

Lidt om os.

Teddy Pedersen

Mit navn er Teddy Pedersen, jeg er en årgang 53.

Modsat de fleste andre fotografer på min alder har jeg ikke fotograferet seriøst siden min spæde ungdom, ikke fordi lysten ikke har været der, men det har bare ikke flasket sig sådan.
Jeg har dog gennem årene fotograferet lidt til husbehov med forskellige ”Point and Shoot” kameraer uden den store skelen til lys/skygge, komposition m.m.

Min fotografiske hobby tog først rigtig fart i slutningen af 90’erne hvor jeg fik mit første digitalkamera, dog stadig et ”Point and Shoot”. I 2003 gik det rigtig stærkt, det var her jeg fik mit første spejlrefleks kamera. Nu begyndte jeg at tænke på indstillinger, komposition o.s.v.

I 2005 blev jeg medlem af Kalundborg Fotoklub hvor jeg fik chancen til at dygtiggøre mig sammen andre ligesindede.

Kalvebod Brygge set fra Islands Brygge
Solnedgang set fra Røsnæs
Måge siddende på en pullert

John A. Olsen

Jeg hedder John Anker Olsen årgang 47 fik mit første fotografi apparat sidst i 50′ erne, købte spejlrefleks sidst i 60érne.

Har været medlem af Kalundborg Fotoklub siden 1981.
Frem til midten af 2007 har jeg arbejdet analogt, sort hvidt og selv fremkaldt film og lavet billederne, dengang i “de gode gamle dage” købte vi film i ruller af 30 m. så spolede vi op i det antal billeder vi skulle bruge til den enkelte opgave, dengang lavede jeg også håndkolorere billeder.
Nu er det blevet digitalt, med ret til egne farve patroner.

Det er en ny verden, med nye udfordringer,
men udfordringer er jo til for at blive løst, og der kan jeg bruge nogle af de erfaringer jeg fik i de sene aften/natte timer i mørkekammeret.