Knivmager Michael Nørbæk Louw Nielsen

Håndlavede knive med håndsyet læderskede. Knapper, brocher m.m. i træ, horn og ben

Min knivproduktion præget af den nordiske tradition. En solid og relativ enkel brugskniv med en kort håndsmedet klinge, skaft af en lys nordisk træsort og en dekoreret skede af naturfarvet rårandslæder.de fleste knive laves på bestilling, så den bliver som ønsket.
Jeg kan kontaktes på 
Textilgården – Overdrevsvej 9, 4653 Karise.
Tlf. 5155 3193

 

Bøger i sten
Hanne stendesign

Jeg begyndte min kreative ”løbebane” i 1984 på baggrund af flere års rejser i Norge og Sverige. Det var nogle besøg på svenske ”Hembygdsgårde”, der åbnede mine øjne for den mangfoldighed og opfindsomhed, der kendetegner den skandinaviske almues kulturhistorie og husflid. Især brugen af træ til så at sige alle formål indenfor håndværk og arkitektur fascinerede mig.

De første år arbejdede jeg mest i træ og lærte at lave näversløjd, dvs. diverse former for husgeråd og redskaber fremstillet af birkebark; men fra omkring 1990 begyndte jeg også at lave knive.
Fra slutningen af 90’erene har jeg arbejdet målrettet med at forbedre knivmagerhånd-værket, bl.a. gennem kurser i Norge indenfor skedesyning og pauting (læderdekoration).

Min knivproduktion er således tydelig præget af den nordiske (især norske) tradition, dvs. en solid og relativ enkel brugskniv med en kort håndsmedet klinge, skaft af en lys nordisk træsort og en dekoreret skede af naturfarvet rårandslæder.

Mit lager af færdige knive er sjældent ret stort, da de fleste bliver lavet som bestillings-arbejder i samarbejde med køberen, som kommer med ønsker og ideer til knivens design.
Prisen varierer meget afhængig af klingens kvalitet (jeg smeder ikke selv) og hvilke materialer man ønsker anvendt i skaftet. Der må påregnes nogle måneders leveringstid på en individuelt tilpasset kniv. Jeg laver også kurser, foredrag og restaurerer gamle knive.

Man er altid velkommen til at kontakte mig hvad enten det drejer sig om en bestilling, et kursus, et uforbindende tilbud eller blot et godt råd.

Med venlig hilsen – Michael Nørbæk Louw Nielsen

Bøger i sten